Kvinna med reflexband

Nu har mörkret lagt sig över landet. Även om temperaturen än så länge varit behagligt mild, syns solen och dess varma sken allt mindre om dagarna. Om du ska röra dig längs trafikerade vägar under dygnets allt fler mörka timmar är det viktigt att du syns tydligt. Att välja ljusa kläder och en enkel reflex kan vara ett sätt att göra sig mer synlig i trafiken, men det går att göra så mycket mer. Läs vidare för 3 tips för att synas bättre i mörkret.

Reflexer

Ett första viktigt steg i att synas i mörkret är att utrusta sig med reflexer. Slapwraps, så kallade reflexband är lätta att bära med sig och går snabbt att slå fast runt arm eller ben när man ska ut i mörkret. En fördel med reflexbanden över mer traditionella reflexer är att de täcker upp en större yta och kan reflektera ljus från många olika håll i omgivningen. För bästa effekt, placera reflexerna i bilisters ögonhöjd – tänk rygg- och maghöjd. Håll utkik efter relfexer med CE-märkningen för att vara säker på du har en kvalitetsprodukt som klarar säkerhetskraven.

Reflexvästar och fluorescerande jackor

Ett steg upp från reflexer är reflexvästar som syns på långt håll och erbjuder hög synlighet även vid dagsljus med sina stora varselfält. Ett mer trendigt alternativ till reflexvästen är jackor eller ryggsäcksöverdrag sydda i fluorescerande material.

Aktiv belysning

Reflexer är som sagt jättebra produkter. Men, de visar ju tyvärr bara vart du är när de blir belysta. Se därför till att även komplettera reflexerna med minst en variant av aktiv belysning. Ett populärt val är pannlampan. Den lyser även upp omgivningen runt omkring dig så att du lättare ser saker i mörkret. Ett alternativ till pannlampan kan vara LED-armbandet. Fördelen är att det armbandet lyser 360 grader och erbjuder således väldigt bra synlighetsegenskaper.

Det var 3 snabba tips om att synas i mörkret. Hoppas det varit till nytta för dig och skulle det vara så att du har några frågor, tveka inte att höra av dig till oss.