Att allt inte är helt som vanligt i år har vi vant oss vid nu. Därför är det ju helt i sin ordning att även julgåvor fungerar lite annorlunda i år. I det här inlägget presenterar Björn fem grejer du inte får missa med årets julgåvor!


Nya tillfälliga regler kring gåvor


Vi tar det viktigaste först. Under perioden 1 juni till 31 december gäller tillfälliga regler kring skattefira belopp på gåvor till personal. I korthet går det ut på att arbetsgivare nu har möjlighet att ge personal gåvor med ett värde upp till 1 450 kr exklusive moms. Saxat från skatteverkets hemsida så kan vi läsa följande:

Under perioden 1 juni 2020 till 31 december 2020 gäller en tillfällig skattefrihet för gåvor från arbetsgivaren upp till ett värde på 1 000 kronor per anställd. Detta gäller utöver de möjligheter att ge skattefria gåvor som redan tidigare funnits, exempelvis julgåvor. Beslutet träder i kraft 1 juni och gäller för gåvor som lämnas från 1 juni till och med 31 december 2020.

Om gåvan är värd mer än 1 000 kronor så beskattas den del som överstiger 1 000 kronor. Arbetsgivaren får göra avdrag för utgiften för gåvorna som en personalkostnad.

Källa: Skatteverket.se

Kanske tvingade Covid-19 er att ställa in efterlängtad Kick-Off, eller kanske fick sommarfesten ställas in av samma anledning. Kan hända att även julbordet är inställt detta år. Som sagt, allt har inte riktigt varit som vanligt i år. Ta därför denna chans och julgåvan till något extra i år.

Tips! För mer information om skattebefriade gåvor besök skatteverket.seUnder perioden 1 juni 2020 till 31 december 2020 gäller en tillfällig skattefrihet för gåvor från arbetsgivaren upp till ett värde på 1 000 kronor per anställd. Detta gäller utöver de möjligheter att ge skattefria gåvor som redan tidigare funnits, exempelvis julgåvor. Beslutet träder i kraft 1 juni och gäller för gåvor som lämnas från 1 juni till och med 31 december 2020.

Om gåvan är värd mer än 1 000 kronor så beskattas den del som överstiger 1 000 kronor. Arbetsgivaren får göra avdrag för utgiften för gåvorna som en personalkostnad.


GåvokortPlats nummer 2 hittar vi gåvokorten. Gåvorkort blir en allt mer populär lösning för företag att lösa julklappen till sina anställda. Enkel logistik och medgåvor är bara två av fördelarna som gör gåvokorten till attraktiva lösningar. Den främsta fördelen är att varje anställd får möjlighet att välja något eget, som passar dem. Som sagt, inte konstigt att Gåvokorten är populära julklappslösningar.

TINGS GIFTCARD

Julgåvor att välja på i Tings Signature Gåvokort

Julgåvor att välja på i Tings Signature Gåvokort

Tings har jobbat med att ta fram exklusiva och prisvärda gåvor i snart 15 års tid. Deras fokus har varit gåvor med en bred målgrupp och att det ska vara saker som uppskattas och används år efter år. De har de senaste åren arbetat med konceptet gåvokort där mottagaren själv får välja sin gåva via en smidig webbportal. I år har de team:at upp med superkocken Leif Mannerström och gemensamt med honom tagit fram verkligt exklusiva gåvor. Så här säger Tings själva om årets gåvokort:

NU GÖR VI DET ENKLARE ATT HITTA DEN PERFEKTA JULKLAPPEN

Vårt generösa gåvokort där mottagaren själv väljer sin julklapp bland en mängd fina köksartiklar. Gör människor glada och ge bort riktigt fina gåvor för en roligare matlagning. Alla köksgåvor är exklusivt utvalda av Leif Mannerström, och många bär hans klassiska signatur. Som vanligt skickar vi med fina bonusgåvor helt utan kostnad tillsammans med gåvokortet, se vilka kort det gäller på www.tingsgiftcard.se.

Ha en smakfull jul!


Tings har tre olika versioner av gåvokort. Selected, Exclusive och Signature. Gåvokortet levereras tillsammans med den bonusgåva som du valt.

JOYFUL GIFTCARD

Julgåva Per Morbergs kokbok

Julgåva Per Morbergs kokbok Husmanskost

D&J presenterar sin gåvokortslösning med sitt Joyful Giftcard. Här finns verkliga kvalitetsprodukter från välkända varumärken. Bland annat Orrefors Jernverk och Kosta Linnewäferi. Men det skulle ju inte vara ett gåvokort av rang om det inte fanns med en välkänd TV-kock i soppan. Joyful har en fint samarbete med Per Morgberg och hans jaktinspirerade kockprodukter. Själva säger de så här om sitt gåvokort:

Ett av Joyful Giftcards många styrkor är den bredd av starka internationella varumärken som utgör basen i vårt produktutbud. Med ett unikt samarbete med Human Bridge och Stadsmissionen förstärker vi utbudet ytterligare och resultatet blir ett fantastiskt gåvokort som gör mottagaren glad och nöjd. Vår skickliga kundtjänst borgar för trygg och säker leverans och finns också tillhands för att hjälpa alla kortmottagare med eventuella frågor och problem.

JOYFUL-korten finns i två varianter, Joyful och Joyful Supreme. Dessa går även att uppgradera så att de inkluderar en medgåva.

Gåvokort – ett brett sortiment av exklusiva gåvor låter som min melodi. Jag vill veta mer om hur jag beställer

Gör gåvan personlig med tryck eller brodyr


Gåvokort och möjligheten att välja gåva själv i all ära. Men en gåva med mottagarens namn broderat eller graverat kan vara värt så mycket mer. Det blir en personlig gåva på ett helt annat sätt. Personliga gåvor är även en av trendspaningarna inför årets julklapp. Sajten julklappen.se listar i sin topplista inför årets julklapp 2020 flertalet produkter med profilfokus. Varför inte höja värdet på julgåvan genom att göra den personlig? Exempelvis genom att brodera personliga hälsningar eller namn på ett exklusivt badlakan eller varför inte gravera en fräckis på ostbrickan i vackert mörkt acaciaträ. Här kan vi låta fantasin flöda fritt.

Satsa på gröna gåvor för vita jular


Det finns många sätt att få med miljötänket i julgåvan och det är absolut en aspekt som ska tas i beaktning när man letar efter julgåvor. Ibland görs miljöaspekten nästan lite svår att upptäcka. D&J har exempelvis presentförpackningar i naturmaterial, linne och jute som går att återanvända långt efter att julen är förbi. Något du kanske inte lägger märke till vid första anblick. Att handla lokalt producerade produkter är ett annat sätt att inkludera miljöaspekten. Ytterligare ett tips är att titta på Magasinets särskilt framtagna gåvokort med hållbart fokus. Där kan du välja bland särskilt utvalda hållbara produkter eller så har du valet att skänka till olika välgörande organisationer.

Ta hjälp av experterna


Avslutningsvis. Jag vet att det där med julklappsköp lätt blir något man skjuter upp. Det blir liksom ännu ett litet beslut som ska fattas i en redan hektisk arbetsperiod. Som ett stort och viktigt beslut som det inte riktigt finns tiden att fundera kring. Vem vet, du kanske redan fått ett stresspåslag över att julen börjat känns så nära i samband med att du läste denna texten (sorry). Om du nu känner så, tveka inte: ta därför hjälp av oss. Vi har mångårig erfarenhet av presenter och profilering och vi hjälper dig så gärna i denna gåvojungel. Därför blir min sista rekommendation att om du fortfarande är osäker på det här med julgåvor eller om du bara vill bolla lite idéer och få hjälp med inspirationen: kontakta oss. Du kan ringa maila eller skriva till oss i sociala medier. Vi finns här för att hjälpa dig.

Sådär, det var 5 snabba du inte får missa med årets julgåvor.

Sammanfattningsvis:

  • I år är det skattefria beloppet på julgåvor högre än vanligtvis.
  • Gåvokort är fortsatt poppis och går att variera med trevliga medgåvor
  • Gör gåvan personlig med brodyr, gravyr eller annan märkning
  • Miljöaspekten – Satsa på kvalité och närproducerat
  • Om julstressen höjer pulsen på dig, ta hjälp av experterna